Usluge

Prilikom uređenja svakom psu pristupamo individualno te ovisno o njegovoj građi, tipu i stanju kože i dlake prilagođavamo frizuru. Također svakog vlasnika pažljivo saslušamo te poštujemo njegove želje i zahtjeve.

Nudimo usluge kupanja, masaže, četkanja, šišanja, trimanja, ublažavanja linjanja, skraćivanja noktiju, pražnjenja analnih žlijezdi, higijene ušiju i zubi, medicinske kupke te veterinarske savjete.

 

KUPANJE
Prije svakog kupanja psa se temeljito počešlja i maknu se mogući čvorići te se prema stanju kože i dlake odabire odogvarajući šampon. Koristimo visokokvalitetne šampone i balzame za njegu.
Medicinske kupke: ukoliko zaključimo da je koži Vašeg psa potreban poseban tretman odlučujemo se za šampone sa medicinskim djelovanjem koji će uravnotežiti ph kože i vratiti dlaci zdrav izgled. Tu spadaju šamponi za masnu, seboroičnu kožu, antialergijski, antimikotični, te šamponi za suhu kožu.
Antiparazitske kupke: Ako Vaš pas ima buhe, nama to ne predstavlja problem, kupka u prirodnom šamponu obogaćenom eteričnim uljima protiv nametnika oslobodit će Vašeg psa svih nevolja vezanih uz te male napasti. Samo molimo da nam to kažete prilikom dogovaranja termina kako bismo Vas naručili u poseban termin te tako spriječili dodatni kontakt sa drugim mušterijama koji bi se eventualno mogli infestirati.


MASAŽA
Masažu obavljamo prilikom kupanja pomoću posebnih pakunga obogaćenih eteričnim uljima koja psima pružaju osjećaj mirnoće i zadovoljstva.


ČETKANJE
Koža je najveći organ i u pasa je prekrivena dlakom. Redovitim četkanjem se osigurava uklanjanje mrtve dlake, potičemo cirkulaciju u potkožju te time osiguravamo normalan rast dlake što na kraju rezultira zdravom i sjajnom dlakom. Zbog užurbanog načina života vlasnici često nemaju vremena za četkanje psa te na kraju dolaze nama sa zapetljanom dlakom. Ukoliko postoji mogućnost pokušamo rasčešljati psa te ga ošišati barem na  1- 2 cm duljine, no nažalost u nekim slučajevima je dlaka toliko zapetljana da su sami pokušaji raspetljavanja previše stresni i bolni za psa te je jedina opcija ošišati ga mašinicom.


ŠIŠANJE
Šišamo pse svih pasmina i veličina sukladno kinološkim standardima ili po željama i zahtjevima vlasnika kako bi im omogućili lakše održavanje čistoće psa. Ukoliko imate sliku željene frizure slobodno nam ju možete donijeti kako bi nam jasnije dočarali svoje želje.
Trimanje: čupkanje mrtve dlake isljučivo kod oštrodlakih pasmina pomoću posebnog nožića (trimera) ili prstima čime se omogućuje dlaci da se regenerira.


UBLAŽAVANJE LINJANJA 
Kod pasmina koje se ne šišaju jer im se dlaka stalno izmjenjuje posebnom četkom se izvlaći poddlaka i uklanja mrtva dlaka koja bi završila u Vašem domu. Time potićemo cirkulaciju i dajemo zdraviji izgled dlaci.
Za kratkodlake pasmine koristimo niz gumenih četki kojima masiramo psa i izvlačimo mrtvu dlaku.


SKRAĆIVANJE NOKTIJU
Psima je potrebno redovito skraćivati nokte. Velike pasmine ih često same potroše, te je potrebno samo ponekad skratiti nokat prvog prsta koji se ne uspijeva potrošiti u šetnjama.
Mali pasmine ih zbog svoje težine ne uspijevaju potrošiti te je potrebno jednom mjesečno skraćivanje kako ne bi nastale deformacije kosti prstiju što može rezultirati iskrivljenim hodom.


HIGIJENA UŠIJU
Nekim pasminama unutar zvukovoda rastu dlačice koje je potrebno odstraniti kako ne bi predstavljale medij za gljivice i bakterije te da se omogući bolja ventilacija ušiju. Nakon čišćenja uši se obavezno namažu kremom za održavanje higijene uha.


HIGIJENA ZUBI
Svakom psu se tijekom tretmana pregledaju i operu zubi ukoliko on to dozvoli. Neki su nam psi toliko dobri da im uspijemo posebnim instrumentom skinuti dio kamenca sa zubi.


VETERINARSKI SAVJETI
S obzirom da tijekom tretmana detaljno pregledamo svaki centimetar Vašeg psa to nam omogućuje da vidimo određene promjene u ponašanju psa ili zdravstvene probleme na koži, dlaci, noktima, ušima, zubima, te Vas upozorimo na to i pokušamo pomoći stručnim savjetima ili uputimo specijalisti kako bismo zajedno s Vama omogućili Vašem psu sretan i lagodan život.