20 BITNIH ČINJENICA KOJE SVAKI VLASNIK PSA MORA ZNATI

Onog trenutka kada shvatite da je vaš pas - vaš ljubimac, ali da ste vi njemu cijeli svijet shvatit ćete i zašto je toliko bitno posvetiti mu dovoljno pažnje i ljubavi…


1. "Ne ignoriraj me tako dugo" - "Živim samo 10 do 15 godina. Trenuci bez tebe su za mene vječnost i srce mi se slama kada ne znam gdje si."

2. "Vodi me na nova mjesta, kako bih upoznao nove prijatelje" - "Možda ću ih se u početku uplašiti, ali ako me držiš uz sebe kroz sva nova iskustva, naučit ću da budem povjerljiviji kada su drugi u pitanju. Volim s tobom upoznavati nove prijatelje."

3. "Ne odbacuj me kada stignu novi članovi obitelji" - "Oni su i moja obitelj. Ja ću ih voljeti i poštovati isto koliko volim i poštujem tebe."

4. "Ne ljuti se na mene kada ti skočim u zagrljaj" - "Toliko te volim da nekad ne mogu odoljeti svom uzbuđenju i želji da te zagrlim".

5. "Nauči me novim stvarima" - "Volim te činiti sretnim, zato me nauči što želiš da radim. Učenje s tobom je odlična vježba i ja to volim isto koliko i trčanje po parku."

6. "Nemoj gubiti strpljenje i odustajati od mene" - "Ne razumijem tvoj jezik, ali se trudim koliko god mogu da ga shvatim. Daj mi vremena da razumijem što želiš od mene, jer sve što ja želim je činit te sretnim.

7. "Ne iskaljuj svoj bijes na meni" - "Bez obzira na to kakav ti je dan bio, ja sam uvijek sretan što te vidim i učinit ću sve da ti uljepšam dan."

8. "Daj mi prostora kada sam uplašen" - "Uvijek se osjećam bolje kada sam sa tobom i ponekad mi treba trenutak prije nego što shvatim da me nove stvari neće povrijediti."

9. "Bez obzira koliko si zauzet, pokušaj provesti malo kvalitetnog vremena sa mnom" - "Ovo je zapravo ono čemu se najviše veselim, igra i druženje s tobom, kad svaka minuta znači mnogo."

10. "Ne ostavljaj me vani kada je prevruće ili hladno" - "Nemam gdje otići kako bih se ohladio ili zagrijao, a ne mogu pobjeći od tebe čak i kada sam u očajnoj situaciji."

11. "Ne zaboravi male stvari koje me čine sretnim i zdravim" - "Moje šapice bole ako su mi nokti predugački i osjećam se mnogo bolje ako mi je dlaka čista. Mogu se čak i razboljeti ako su mi zubi previše prljavi. To je samo nekoliko tvojih minuta, a meni puno znače."

12. "Vjeruj mi" - "Ja tebi vjerujem svim srcem, molim te vjeruj i ti meni. Ti si meni cijeli svijet."

13. "Nemoj se dugo ljutiti na mene" - "Imaš svoj posao, prijatelje, svoju zabavu, ja imam samo tebe."

14. "Pričaj sa mnom" - "Možda ne razumijem tvoj jezik i tvoje riječi, ali razumijem govor tijela i tvoj ton."

15. "Uvijek me tretiraj sa nježnošću" - "Budi siguran da nikada neću zaboraviti kako se ponašaš prema meni. Što me više voliš, to će naša veza biti jača."

16. "Molim te, ne udaraj me" - "Zapamti da ja imam zube kojima mogu lako slomiti čak i kosti u tvojoj ruci, ali sam odlučio ne gristi te jer te volim. Ako sam pogriješio, oprosti mi, nisam te želio naljutiti, zato mi pomozi da shvatim, kako to ne bih ponovio."

17. "Potrudi se da znam kada sam napravio pravu stvar" - "Ništa na ovom svijetu me neće učiniti sretnijim. Mogu osjetiti kada si zadovoljan sa mnom i ako znam što sam napravio da ti budeš sretan, vjeruj mi da ću to uraditi ponovo, i ponovo, i ponovo..."

18. "Obrati pažnju na mene ako se čudno ponašam" - "Prije nego što me ukoriš zato što sam lijen ili ne surađujem, prvo provjeri da li me nešto muči. Moje srce možda stari ili se ne osjećam dobro, a možda me nešto i boli."

19. "Brini o meni i kada ostarim isto koliko si brinuo kada sam bio štene" - "Kada sam bio mali, provodio si sa mnom mnogo vremena mazeći me i dodirujući moje mekano krzno. Moje krzno možda više nije tako mekano i više nisam mali, ali je moja ljubav prema tebi porasla."

20. "Kreni sa mnom na teško putovanje" - "Razumijem da ti je teško, ali molim te ostani sa mnom do samog kraja. Sve je bolje, lakše i sigurnije za mene ako si sa mnom. Zapamti, volim te."

< <   povrat na Zanimljivosti