NJEGA ŠAPA LJETI

Vjerujem da ste bar jednom u životu stavili bosu nogu na užareni ljetni gradski asfalt ili morski kamen i nikako nije bio ugodan osjećaj... Sad zamislite kako je našim četveronošcima koji si ne mogu pomoći... Njihove šapice su osjetljive kao i naše noge, te ih treba njegovati.. Zimi one se mogu smrznuti, a kada temperature porastu, ljeti, mogu se na vrućem asfaltu opeći.

Jednom mjesečno kod groomera skratite dlaku između prstiju i nokte, predugi nokti mogu završiti lomljenjem uz obilno i bolno krvarenje, što nikako ne želimo za svog ljubimca..

Nakon šetnje pregledajte šapice, uočite li kakvu ranicu, obavezno je dezinficirajte kako ne bi došlo do komplikacija. Jastučiće navečer namažite melemom kako bi bili elastični, jer kad su previše suhi znaju pucati što također stvara nelagodu.

Pazite kuda šeće Vaš pas, izbjegavajte koliko god možete užareni asfalt, pogotovo radove po gradu gdje može naići i na vrući tek izliveni asfalt koji jako opeče i zalijepi se za šapice.

Ako primijetite da su mu šapice crvene i vruće nakon šetnje, okupajte mu šape u lagano ohlađenoj vodi kako bi se smirilo crvenilo te namažite melemom.

Kod nas možete naći

MELEM SUMMER

koji biljnim uljima i eteričnim uljima hidratizira, hrani i umiruje kožu mekuši nakon šetnje po vrućem asfaltu i kamenu. Sinergija macerata gospine trave, tamanu ulja i eteričnih ulja paprene metvice i lavande savršeno njeguje i lagano hladi kožu mekuši te umiruje opekline.

< <   povrat na Zanimljivosti